Katalog Baskı Ankara

22 Şubat 2023 Baskı ve Matbaa Teknolojileri

Katalog Baskı Ankara

Bir Kataloğunuz Var mı?

Katalog, her türlü ürün grubu ve her türlü ticari hizmet için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Katalog bir işi anlatmanın en kurumsal yoludur. Hem ürün-hizmet vb içerik anlatımını sağlar hem de sizin kurumsal bilgilerinizi taşır. Eskiden kataloglar çok adetli basılırdı. Hedef kitleye ulaşmanın tek yolu basılı katalog idi. Günümüzde ise katalog hem basılı hem de dijital olarak kullanılmaktadır. Kataloğu sadece dijital olarak kullanmak da en büyük hatalardan biridir.

Dijital Katalog (e-katalog)

Dijital katalog; kataloğun matbaada basılmış hali değil, aynı içeriğin internet, sosyal medya ve whatsapp gibi ortamlarda elektronik olarak paylaşılmasıdır. Teknoloji her alanda hayatı kolaylaştırdığı gibi katalog alanında da kolaylaştırmaktadır. Uzak bir şehirdeki ya da yurtdışındaki bir müşterinize basılı katalog iletmeniz hem maliyetli hem de zaman alan bir iştir. Dijital katalog ise dakikalar içinde hatta saniyer içinde müşteriniz ulaşır.

Dijital katalog, yine basılmaya hazır bir katalog gibi grafik tasarımcılar tarafından tasarım programları kullanılarak profesyonel bir şekilde hazılanır. Yine sayfa sayfa ve konu konu olarak düzenlenir. Aynen basılmış gibi bir görünüme bürünür. Tek farkı basılmamasıdır. Bu çalışmayı mail olarak ya da whatsapp üzerinden müşterinize gönderebilrisiniz. Bir diğer yöntem ise dijital kataloğu web sitesnize yükleyebilir ve bir indir butonu ile müşterlerinizin hem bilgisayarına hem de telefonlarına indirmelerini sağlayabilirsiniz. Bu durum size hem hız kazandırır hem de maliyet açısından avantaj sağlar. Peki sadece böyle bir kullanım satış ve pazarlama anlamında yeterli midir?

Katalog Basımı

Bir önceki paragrafın cevabı olarak tabiki sadece e katalog diğer bir deyişle dijital katalog kesinlikle yeterli değildir. Çünkü bir şeye dokunmak, onu sayfa sayfa çevirmek bambaşka bir histir ve daha kullanışlıdır. Basılmış bir katalog göz önündedir, masanın üstündedir ya da kitaplıkda hemen ulaşılabilecek bir yerdedir. Dijital katalog telofona ya da bilgisayara yüklenir ama telefon yada bilgisayarın hafızasında bir yerde bekler. Kullanıcı lazım olduğunda onu bulmakta zorlanır. Tekrar indirmek aramaktan kolay gelir. Bu seferde tekar tekrar indirmek kullanıcının bilgisayarı ya da telefonunda dijital bir çöplük oluşturur. Kullanıcının rahat ulaşması için en ergonomik katalog basılı katalogdur. Bir de insanlar sayfa sayfa değiştirme alışkanlığı yüzünden basılı katalgodan daha fazla verim elde eder. Yine bir başka bakış açısı da rakiplerinizin sadece dijital katalog sunduğunu düşünün, fark yaratmanın en hızlı yolu basılı bir katalogdur.

İnsanlar telefondan ya da bilgisayardan kitap okuyabiliyor. Bu bir hikaye kitabı ya da ders kitabı olabilir ama hiçbir zaman basılı bir kitabın yerini tutmaz. Zaten bunu da istatistikler ortaya koymuştur. İnsanlar basılı olanı daha çok sever ve kullanır. Katalog basımındaki diğer bir hususta hityaç adeti kadar bastırmaktır. Yani adı üstünde matbaacılık seri ve adetli üretim yöntemidir. Günümüzde teknolojinini etkisiyle de çok adetli üretime ihtiyaç duyulmamaktadır. Matbaada katalog üretimi Yüz Binler olarak da nitelendirilebilir Bei Yüz adet olarak nitelendirilebilir. İhtiyac adetimiz İkiYüz Elli adet ve daha fazla ise kesnilikle matbaa da üretilmedilir. Peki daha az adette katalopa ihtiyacımız varsa ne yaacağız. O zamanda yine günümzde çok rağbet gören dijital baskı genel adı ile çıktı ile çözeceğiz. Peki dijital baskı matbaa kadar kaliteli olmuyor sorusu doğabilir. Evet haklısınız Matbaa üretimi oldukça profesyönel bir üretim şeklidir. Ama günümüzde sıradan bir kırtasiye çıktısından daha fazlası da yapılabilmektedir. Yine teknoliji burada devreye girmiştir. Artık büyük boyutlu ve neredeyse matbaa kadar kaliteli baskı yapabilen yazıcılar üretilmiştir. Sıradan bir kırtasiye çıktısınıa göre biraz pahalı olmaktadır ama kalite de ucuza alınabilen birşey değildir. Katalog İhtiyaç adetniz yüksek ise kesnlikle klasik matbaa üretimine dönmek gerekir. Matbaada katalog basıtmanın en ideal adeti ise Bin adet ve katlarıdır. Çünk matbaa kalıp mantığında çalıştığı için bir kalıptan ne kadar fazla adette üretim yapılırsa o kadar maliyet avantajı sağlanır. Bir iş ne kadar çok üretilirse birim fiyatı aşağı yönde etkilenir. Bu ucuza maledeyim diye düşünerek ihtiyaçtan çok fazla üretmek anlamına gelmez. En önemli konu ihtiyaç kadar üretmektir.

Bu yazımızdan bir sonuç çıkaracak olursak Katalog hem basılı hem dijital olarak kullanılmalı ve ihtiyaç adeti kadar basılmalıdır.

Katalog Tasarımı

Bir katalog için en önemli etken ise kataloğun içerik ve görsel tasarımıdır. Katalog tasarımı basılacak ya da dijital olacak kataloğun ne anltamk istediğini belriler. İyi bir katalog tasarımı kataloğu katalog yapan en önemli nusurdur. Sizi ve hizmetiniz doğru anlatmalı, ilgi çekici olmalı, estetik durmalıve ergonomik olmalıdır. Fotoğraflar doğru kullanılmalı, yazılar anlaşılırı ve konu bütünlüğüne uygun olmalıdır.

Biz Fikri Ala Ajans ve Matbaa olarak; grafik bölümü ve üretim parkımızla birlikte bu üne kadar yüzlerce katalog tasarlayıp üretmiş bir firmayız. Şirketimiz bulunduğu Ankara'dan, Tüm Türkiye ve avrupaya hizmet vermekteyiz. Tasarladığımız ve baskısını yaptığımız kataloglara https://www.fikrialaajans.com/Tasarimlar/4/katalog-tasarimi linkinden ulaşabilirisiniz. Yine sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirisniz. Instagram : https://www.instagram.com/fikrialaajans/ Facebook : https://www.facebook.com/fikrialaajans/?locale=tr_TR


katalog basımı , ankara katalog baskı , katalog baskı , katalog basımı ankara , Katalog baskı ankara , Ankara Katalog Basımı , Fuar Kataloğu basımı , Fuar Katalog baskı , Ürün Kataloğu , Ürün kataloğu baskı , Ürün kataloğu basımı , katalok , Elektonik Katalog , e katalog , bas çevir katalog , pdf katalog

Son Yazılar

Karton Çanta Tasarımı ve Baskı

Firma Olarak Hala Karton Çantanız Yok mu? Karton çanta, bir taşla iki kuş misali iki hedefe ulaşman...

Katalog Baskı Ankara

Bir Kataloğunuz Var mı? Katalog, her türlü ürün grubu ve her türlü ticari hizmet için olmazsa olm...

Ambalaj Tasarımı ve Etiket

Rakiplerinizin hızla çoğaldığı mecralarda ön plana çıkabilmenin tek yolu, kalite ve uygunluk olduğu ...

Kişiye Özel Promosyon

Kişiye Özel Promosyon Ürünleri Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde düşüncelerimizin hayata geçi...

Giriş