Sosyal Medyada Doğru ve Etkili Görsel Paylaşımı

8 Mart 2022 Tasarım

Sosyal Medyada Doğru ve Etkili Görsel Paylaşımı

Sosyal Medyada Doğru ve Etkili Görsel Paylaşımı


Markalar için sosyal medya paylaşımları profesyonel şekilde hazırlanmalıdır. Görsel seçimi ve görselin üzerine yazılacak olan yazı net olmalı en kısa cümle ile en iyi açıklama yapılmalıdır.

Sosyal medya paylaşımı hazırlamakta ne var üstüne bir logo koy yaz yazıyı al sana sosyal medya paylaşımı…”

Evet bu cümleyi çok duymuşuzdur fakat atladığımız noktalar var bunu herkes yapabilir bir görsel seçebilir ve bu görsele logo ve yazı ekleyebilirsiniz ama seçtiğiniz fotoğrafın ne kadar etkili olduğunu veya logoyu görsele yerleştirdiğimizde görselin etkisini güçlendirecek mi yoksa görselin önüne geçecek mi veya görselin üzerine yazdığımız yazının gücü iyimi….

Tabi bu tasarım kısmı, görselin hazırlandığını ve paylaşıma hazır olduğunu düşünelim. Sosyal medyada herkes paylaşım yapılıyor günlük olarak 100BİN üzerinde sayıdan da gördüğümüz gibi herkes yapabiliyor. Eğer bir telefon veya bilgisayarınız varsa girip kendi postunuzu hazırlayıp paylaşabilirsiniz.

Ama normal bir posttan ileri geçmek için destek almanız gerekecek.

Bir sosyal medya paylaşımı hazırlarken nelere dikkat edilmeli?

Paylaşım hazırlarken dikkat etmeliyiz normal paylaşımların üzerinde olmalı ama abartı derecede anlaşılmaz olmamalı, kitlenizin rahat anlayacağı şekilde ve ilgisini çekecek paylaşımlar olmalıdır. (Çok güzel bir post hazırlamış olabilirsiniz fakat kitleniz o postu anlamıyorsa ilgisini çekmiyorsa geri dönüş olmayacaktır.)

  • Yaptığınız paylaşımda bütün detayları vermeyin. (Hazırlanan paylaşımda verilen detayların bir sınırı olmalı, soru işaretleri oluşturmalıdır.)
  • Paylaşım hazırlarken odak noktamızı belirlemeli ve o odağa göre bir tasarım yapmalıyız.
  • Paylaşım hazırlarken düzenli bir şekilde hazırlanmalı dağınık görsel odak noktayı görmekte zorluk çıkartacak ve kitlenin odak noktayı görmesinde zorluk yaşamasına sebep olacaktır.
  • Düzenli olarak haftada 2-3 paylaşım alışkanlığı edinilmelidir. Sosyal medya sayfamızın aktifliği müşteri bakımından oldukça önemlidir.
  • Yapılacak olan paylaşımlar tarafsız olmalı bütün kitlelere hitap etmelidir.

Bu yıl sosyal medya planınızı oluştururken bu sosyal medya istatistiklerini aklınızda bulundurun:

İnstagram

Son zamanlarda sosyal medya platformları arasında en fazla parlayan İnstagram’da fotoğraflarınızı gün boyunca gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Yalnızca İnstagram pazartesi günü diğer günlere göre daha yoğun kullanılmaktadır.
İnstagram’ın paylaşım yapmak için en doğru saatini söylemek biraz zor çünkü günün her saati kullanıcı trafiği yoğun olarak bulunmakta.

Sadece 07:00-09:00, 11:00-15:00, 16:00-18:00 arası, diğer saatlere göre katılım biraz daha yoğun olmaktadır. Bazı veriler kullanıcıların sabah uyandıklarında, öğle aralarında ve iş çıkış saatlerinde İnstagrama daha çok girdiğini göstermektedir.

En yüksek etkileşim oranına Çarşamba saat 17:00’de ulaşabilirsiniz.

Özellikle İnstagram’da gönderi altına eklenen etiketler daha fazla kullanıcıya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Linkedin


İş dünyasının buluştuğu Linkedin’de iş saatleri ve günleri dışında etkileşim azalmaktadır. Aynı zamanda Pazartesi ve Cuma günleri de etkileşimin azaldığı günlerdir.

Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri özellikle mesai bitmesi saatlerine yakın daha yoğun etkileşim oluşmaktadır.

Linkedin’de gönderinizin daha fazla kişi ile etkileşim kurmasını istiyorsanız özellikle mesai saatleri başlarken, öğle aralarında ve mesai bitimine doğru paylaşım yapmanız gerekiyor. Linkedin iş dünyası tarafından yoğun kullanıldığı için çalışma ve toplantı saatlerinde etkileşim azalıyor.

Facebook


Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook’ta paylaşım yapmak için en doğru günler Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleridir. En doğru paylaşım saatleri ise, 13:00 – 16:00 arasında kalan saatlerdir.

Gönderiniz için muhtemelen en fazla paylaşımı 13:00te, en çok tıklamayı ise 15:00’te alacaksınız.
Facebook’ta yapacağınız paylaşım için uygun olmayan vakitler, Çarşamba saat 08:00 öncesi ve 20:00 sonrasıdır. Çünkü Facebook’ta en yüksek katılım, çarşamba günü gerçekleşiyor.
Günde en az 1 ya da 2 gönderi paylaşmanızda fayda var. Facebook’ta haftada 5-10 gönderiyi aşmamaya dikkat edin.

Kurumsal sosyal medya, nispeten az zaman ve para yatırılarak kitlenizin büyük bir kesimine ulaşma konusunda inanılmaz bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli profesyonel şekilde kullanmak, kitlenize doğru ve hızlı bir şekilde ulaşmak sadece sizin elinizde…

Raif ÇAMCI


sosyal medya , sosyal medya tasarımı , sosyal medya tasarımı nasıl olmalı , sosyal medya ankara

Son Yazılar

Karton Çanta Tasarımı ve Baskı

Firma Olarak Hala Karton Çantanız Yok mu? Karton çanta, bir taşla iki kuş misali iki hedefe ulaşman...

Katalog Baskı Ankara

Bir Kataloğunuz Var mı? Katalog, her türlü ürün grubu ve her türlü ticari hizmet için olmazsa olm...

Ambalaj Tasarımı ve Etiket

Rakiplerinizin hızla çoğaldığı mecralarda ön plana çıkabilmenin tek yolu, kalite ve uygunluk olduğu ...

Kişiye Özel Promosyon

Kişiye Özel Promosyon Ürünleri Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde düşüncelerimizin hayata geçi...

Giriş