2017 Yılı Reklam Ajansı Piyasa Değerlendirmesi

19 Ocak 2018 Gündem

2017 Yılı Reklam Ajansı Piyasa Değerlendirmesi

Fikriala Ajans 2017'ye Genel Bakış

Yıl Başlarken

Hemen hemen her sektörün 2017 yılından beklentisi yüksekti. Genel anlamda 2016 yılının bekleneni vermemesi ile 2017 yılından beklenti oldukça yüksekti. Umutla başlanan, beklentinin yüksek olduğu bir yıl başlamıştı. İlk aylar hareketli olan ama ilerleyen süreçte yıl ortası gibi düşüşe geçen bir grafik çizmişti. Ara ara hareketlenen piyasa yine ara ara düşüşe geçip tamda şimdi derken tekrar düşünceye itmişti. En büyük etki ise işler yolunda giderken bile kötü giden zamanların etkisi ile iyi giden günleri de psikolojik olarak etkilemişti. Esnafa her işler nasıl diye her sorduğumuzda pek tadı yok dedirtiyordu. Bu durum reklam sektöründe de aynıydı.

Faiz oranlarının dengesizliği, doların yükselişi vs derken, nakit sıkıntısı ile umutlar iyice suya düşmüştü. Neyse ki yılın son çeyreğinde nakit akışının biraz olsun hızlanması, ticarete yansımıştı. Yıl biterken biraz olsun yüzler güldü.

Yine Çok Çalıştık

Fikriala ajans için ise 2017 yılı bir önceki yıla göre neredeyse %25'e varan bir artışla büyüme hedefinin altında olsa bile yerinde saymaktan çok daha iyi bir şekilde tamamlanmıştı. Fikriala Ajans olarak işleri yatırımımız ve istihdam yatırımımız için %25'lik büyüme aslında küçüktü ama bizi mutlu etmeye yetti. Bu süreçte birçok yeni müşteri ve yeni saha edinilmişti. Yeni sahadan kasıt ise sahne tasarımı ve organizasyon işidir. 2017 yılında 2 kez büyük bütçeli organizasyon işi tamamlayarak artık bu sahada da varız deme hakkı edinmiştik. Bununla birlikte ambalaj tasarımı ve üretimi de Fikriala Ajans'ın yüzünü güldüren diğer bir iş sahası olmuştu. Fikriala Ajans'ın en iyi olduğu saha olan katalog tasarımı ve basımı ise yine 2017 yılınında en yüksek ciro çeken alan oldu. Bunu ise promosyon ürünler takip etti.

Umutlu Son

O şekilde ya da bu şekilde 2017 yılını geride bıraktık. Genel olarak mutluyuz. Yeni yıldan ise daha fazla umutluyuz. Bu süreçte iş ortağı olarak gördüğümüz müşterilerimize yine bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ederiz. 2018,2019 hatta 2030 yılında bile sizlerle çalışmak bizi mutlu edecektir.


Grafik Tasarım , 2017 Yılı Reklam , Promosyon Sezonu , 2017 Yılı Promosyon Hacmi , Bir Yılı Daha Geride Bıraktık , Reklam ve Matbaa Sektörü , 2017 Yılı Matbaa İş Hacmi , Reklam Ajansı 2017 İş Hacmi , Müşterilerimize Teşekkür Ederiz. , Sahne Tasarımı , Sahne Yapımı

Son Yazılar

Karton Çanta Tasarımı ve Baskı

Firma Olarak Hala Karton Çantanız Yok mu? Karton çanta, bir taşla iki kuş misali iki hedefe ulaşman...

Katalog Baskı Ankara

Bir Kataloğunuz Var mı? Katalog, her türlü ürün grubu ve her türlü ticari hizmet için olmazsa olm...

Ambalaj Tasarımı ve Etiket

Rakiplerinizin hızla çoğaldığı mecralarda ön plana çıkabilmenin tek yolu, kalite ve uygunluk olduğu ...

Kişiye Özel Promosyon

Kişiye Özel Promosyon Ürünleri Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde düşüncelerimizin hayata geçi...

Giriş