KOSGEB Destekli Katalog Basımı

5 Ekim 2015 Gündem

KOSGEB Destekli Katalog Basımı

Kosgeb Destekli Katalog Nedir?

Kosgeb destekli katalog, Kobgeb'in Türkiye'deki ticari faaliyetleri desteklemek amacılıyla başlattığı bir porjedir. Proje uzun zamandan beri hayata geçmiş ve meyvelerini vermiştir. Bu proje kapsamında ilk başta katalog, broşür ve cd ürünlerini destekleyen Kosgeb, şuan sadece katalog ve broşür desteği vermektedir.

Kosgeb Destekli Kataloğun Amacı Nedir?

Kosgeb destekli kataloğun amacı Türkiye'nin kendi içindeki ticaret hacmini yerli esnaflarının kazanması sağlamak ve yurtdışına açılıp küresel pazara da hitap edebilmesini sağlamaktır.

Kosgeb Destekli Katalogdan Kimler Faydalanabilir?

Kosgeb Destekli Katalog Türkiye Cumhuriyeti Vergi Dairelerine kayıtlı ve marka tescil belgesi bulunan her işletme sektör ayrımı gözetmeksizin faydalanabilir.

Kosgeb Destekli Kataloğun Üretim Süreci

Kosgeb destekli katalog bastırmak isteyen firma ile kosgeb anlaşması bulunan (Fikri Ala Ajans ve Matbaa gibi) matbaa bu sürecin unsurlarıdır. Firma, matbaaya ile yaptıracağı iş konusunda anlaşma vardıktan sonra, katalog bastırmak isteyen firma kendisine en yakındaki KOSGEB bürosuna giderek başvuru yapabilir. Burada gerekli olan evraklar; Marka tescil belgesi, oda kayıt süreti, vergi levhası fotokopisi, kimlik fotokopoleri ve matbaanın da vergi levhası ve oda kayıt süretidir. Evraklar tamamlandıktan sonra matbaa ile anlaşılan kataloğun özellikleri ve nitelikleri memurun verdiği forma doludurulur, bu form doldurma sürecinde matbaacınızdan yardım alabilirsiniz. Formadaki özelliklere göre kataloğun uygunluğu memur tarafından bir üst makama gönderilir. Burada incelendikten sonra bir hata yok ise üretim onayı verilir. Bu süreçten sonra matbaa (ajans) kataloğun tasarımına başlar. Tasarım biter ve firma tarafından da uygun görüldükten sonra üretime hazırdır. Bu süreç içinde üretime girmeden önce işten bir adet maket yaptırmak avantajlıdır. Bu maket tekrar Kosgeb görevlisi memura gösterilmelidir. Bu kısmın Kosgeb tarafından bir zorunluluğu yoktur Fikri Ala Ajans ve Matbaanın kendi insiyatifidir. Çünkü olası bir hata desteğin geri çevrilmesine sebep olabilir. Bu da en az bin adet kataloğun ziyan olması demektir ve firmanın destekten faydalanamaması demektir.

Üretim süreci bittikten sonra ambalajlanmış olarak hazır durumdaki kataloglar firma tarafından teslim alınır. Teslim aldıktan sonraki önemli bir konu ise kataloglar dağıtılmaya başlamadan önce faturası ile birlikte Kosgeb'e tekrar uğramaktır. Oradaki görevli memura katalogları saydırmak gereklidir. Daha sonra güle güle kullanabilirsiniz.

Ücret ve Faydalanılan Destek İadesinin Alımı

Kataloglarınızı teslim aldıktan sonra banka üzerinden, elden ya da kredi kartı ile kataloğu basan matbaaya ödemenizi yapıyorsunuz. Bu ödemenin dekontu yada tahsilat makbuzunu Kosgeb'e verip ödemeyi gerçekleştirdiğiniz ibraz ediyorusunuz. Artık matbaa ile bir alışverişiniz kalmıyor.

Para iadesini Kosgeb'e veridiğiniz tahsilat makbuzu yada dekont ile işleme almış bulunmaktasınız. Bu iade Kosgeb tarafından banka hesap numaranıza yapılacaktır. Bu süre Kosgeb şubesinin işlem sürecine göre 15 gün ile 3 ay içerisinde gerçekleşiyor.

Destek Miktarı ve Oranı Ne Kadardır?

Kosgeb Desteği broşür ve katalog olarak iki ayrı özelliğe sahiptir. Kataloğunuz en az 8 sayfa ve en az 1.000 adet olarak ürettirebilirsiniz. KDV hariç toplam ücretin %50'sini Kosgeb karşılıyor fakat bu ramamda bir üst sınır vardır. Kısaca 10.000 TL'ye kadar olan kısmın %50'sini karışılıyor. Örnekleyecek olursak. Yaptırmak istediğiniz katalog 4.000 TL tutuyor, Kosgeb bu işlemin sonunda size 2.000 TL iade yapıyor. Bir başka örnekte ise yaptırmak istediğiniz katalog 14.000 TL tutuyor, Kosgeb bu işlemin sonunda size 5.000 TL iade yapıyor. Yani üst sınır 5.000 TL'dir.

Kosgeb desteğinden 3 yılda bir olacak şekilde birden fazla kez faydalanabilirsiniz.

Kosgeb Destekli Katalog Örnekleri

Fikri Ala Ajans ve Matbaacılık Kosgeb destekli katalog üretimini fotoğraf çekiminden tasarımına, tasarımından basımına kadar her aşamasını bu destek çıktığı günden beri yapmaktadır. Süreci incelemekte, destek kapsamındaki yeni hükümleri takip etmektedir. Yapılmış katalog örnekleri incelemek için yazıya tıklayınız.


ankara katalog , kosgeb katalog baskı , ankara katalog baskı , kosgeb destekli katalog , katalog baskı , ankara katalog baskı kosgeb destekli katalog basım , kosgeb dstekli katalog , kosgeb tanıtım desteği

Son Yazılar

Karton Çanta Tasarımı ve Baskı

Firma Olarak Hala Karton Çantanız Yok mu? Karton çanta, bir taşla iki kuş misali iki hedefe ulaşman...

Katalog Baskı Ankara

Bir Kataloğunuz Var mı? Katalog, her türlü ürün grubu ve her türlü ticari hizmet için olmazsa olm...

Ambalaj Tasarımı ve Etiket

Rakiplerinizin hızla çoğaldığı mecralarda ön plana çıkabilmenin tek yolu, kalite ve uygunluk olduğu ...

Kişiye Özel Promosyon

Kişiye Özel Promosyon Ürünleri Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde düşüncelerimizin hayata geçi...

Giriş