Kolej Defteri

5 Mayıs 2015 Genel

Kolej Defteri

Kolej Defteri

Merhabalar;

Yine yeni bir konuya değineceğiz. Türkiye’de Kolejiler ve Kolej defteri

Türkiye’de Kolejler oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor ve milyonlarca öğrencileri ve öğretmenleri var. Kolejler bu kadar öğrenci ve öğretmen hacmi ile büyük bir kululuş olmakla beraberi çok büyük kitlelere de ulaşıyorlar. Kolejler arasında ticari bağlamda da çok ciddi bir rekabet bulunmaktadır. Rekabetin en büyük silahi ise reklamdır. İyi bir reklam ise ciddi bir kurumsal yapı ister. Bi bilgiler ışığında Kolejler için en büyük reklam aracının Kolej defteri olduğu sonucu çıkıyor. Peki nasıl?

Kolej öğrencileri ders notları, olsun, etüt notları olsun, normal ders defteri olsun bir çok defter kullanıyorlar. Şimdi bir Kolej düşünelim, 300 kadar öğrencisi olsun. Bu 300 öğrencinin en az 3 defteri olduğunu varsayarsak. Bu sonuçla ortalama 900 kadar defter yapar. Yine bu öğrencilerin defterlerini çay bahçesi, kafeterya, metro, otobüs, gibi yerlerde açıp not alması ve okumaları gerekiyor. Bu tarz yerler ise reklam için en uygun mecralardır. Bu öğrencilerin sizin Kolejinizin defterini kullanıdığını düşündüğünüzde ciddi bir reklam hacmi oluşmuş oluyor. Bu reklam hacmi ile kurumsal bir Kolej yapınızın olduğu da ortaya çıkıyor. Öğrenciler ve veliler kaliteli bir Kolej ve ciddi bir müesese ile muhattap olduğunu hisedeceklerdir. Bu da hem Kolejin hemde öğrencinin öz güvenini artıracaktır.

Kolej defteri Kolejin doğrudan reklamını yapmakla birlikte, kapak ve arka kapaktaki alanları ile de farklı reklam amaçları için kullanılabilir. Örneğin; Kolejin yayınlarını arka kapakta tanıtabilirsiniz, yine Kolejinizin başarı tablosunu ve kazanan öğrencilerini belirtebilirsiniz, ya da hızlandırılmış kurs vb gibi tanıtımlarınızı yapabilirsiniz.

Kolejler ve eğitim kuruluşları için en etkili reklam ve poromosyon ürününün Defter olduğunu düşünüyorum.

İsa Çağlar Kerman

Fikri Ala Ajans


kolej defteri

Son Yazılar

Karton Çanta Tasarımı ve Baskı

Firma Olarak Hala Karton Çantanız Yok mu? Karton çanta, bir taşla iki kuş misali iki hedefe ulaşman...

Katalog Baskı Ankara

Bir Kataloğunuz Var mı? Katalog, her türlü ürün grubu ve her türlü ticari hizmet için olmazsa olm...

Ambalaj Tasarımı ve Etiket

Rakiplerinizin hızla çoğaldığı mecralarda ön plana çıkabilmenin tek yolu, kalite ve uygunluk olduğu ...

Kişiye Özel Promosyon

Kişiye Özel Promosyon Ürünleri Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde düşüncelerimizin hayata geçi...

Giriş