Kaliteli ve Etkili Promosyon Ürünleri

5 Mayıs 2015 Genel

Kaliteli ve Etkili Promosyon Ürünleri

Merhabalar;

Promosyon ürünleri, doğrudan ve dolaylı reklamın en önemli ürünüdür. Ülkemizde de ilgi gören en etkili reklam biçimi budur. Promosyon ürünlerinin çeşidi çok fazladır ve hergün yeni ve etkili ürünler eklenmektedir. Bu durum teknoloji ile de doğrudan etkilidir. Aynı zamanda müşteri tepkileri de diğer bir önemli faktördür.

Promosyon ürünlerin kendi içinde bir modası da vardır, yani 5 yıl önce çok beğenilen ve dağıtılan bir promosyon ürün bugün hiç cazip gelmeyebilir, ama bazı ürünler vardır ki onların modası hiçbir zaman geçmez. Mesela Promosyon Defter, Promosyon Bloknot, Promosyon Küp not, Promosyon Ajanda, Promosyon Duvar Saati, Promosyon Takvim, (Üçgen Takvim, Gemici Takvim, Duvar Takvimi, Poster Takvim, Masa Takvimi) Promosyon Kalem, vs. bunların hiçbir zaman modası geçmez. Bu ürünler müşteri beklentileri için de alışılmış ürünlerdir. Örneğin bu yıl bir takvim yaptırıp dağıttınız ve çok beğenildi, bir dahaki yıl yine yaptırmanız gerekmektedir, çünkü müşteri bu ürünü beğenmiş ve yine sizden talep edecektir. Yine bir ajanda ya da defter yaptırdınız. Müşterileriniz bu defterleri kullandı, (not almak için kulanabilir, hesap tutmak için kullanabilir, müşteri görüşmesine giderken notlar almak için yanında götürüp kullanabilir, telefon rehberi olarak kullanabilir, üzerine çizimler yapmak için kullanabilir, yani bu ürün onun bir arkadaşı olmuştur.) Bu ürünün sayfaları dolup bittiğinde, yine sizden bu ürünü talep edecektir. Başkasının vereceği promosyon ürün sizin dağıttığınızdan çok üstün değilse asla başka promoslon ürünü istemez, sizin dağıttığınıza alışmıştır ve yine o ürünü isteyecekdir. Yani dolaylı olarak sizin reklamınızı barındıran bir promosyon ürün ile sıkı bir dostluk içine girmiştir. Bu sebepten yaptırmayı düşündüğünüz promosyon ürün muadilleri içinde en kalitelilerden biri olmalı ve üzerinde sizin ile ilgili reklam ve bilgileri barındırabilmelidir.

Promosyon Defter Örekleri

Bu ürünler için en cazip ve kullanışlı ürünleri yukarıda belirtmiştim. Bu ürünleri kafadan atma bir şekilde yapmadım. 13 yıllık deneyim ile direk müşterilerimle birlikte edindim. Bu da bana en doğru ürünlerin bu ürünler olduğunu gösterdi, Çünkü bu ürünler hem en kalıcı, hem en kullanışlı ve hem de üzerindeki alanlar ile sizi en iyi anlatabilecek yer barındıran ürünlerdir. Mesela promosyon defter; bu ürün bence promosyon reklamın en etkili ürünüdür. Neden mi? Bu ürünü inceleyelim ve izah edeyim.

Mukavva Sıvamalı Logo Baskılı Defter

Promosyon defter ürünün de bir ön ve bir de arka kapak vardır. Bu Kapaklara aynı bir katalog kapağı gibi size özel bir şekilde baskı yapılabilir. İçinde logo resim adres vs hepsi yer alabilir. Kapak içleri de vardır biralarda yine sizin ile ilgili reklam ve tanıtım yerleridir. Örenğin ön kapak arkasına “hakkımızda” diye bir başlık atıp kendi firmanızı tanıtabilirsiniz. Arka kapak içine ise “referanslar” diye bir başlık atıp kime ne yapmışsınız, ne kadar tecrübelisiniz gösterebilirsiniz. Bu promosyon defterin bir de iç sayfaları vardır. Bu sayfaların her birinin sol üst köşesine ve ya dışa bakan köşelere logonuzu, alt kısımlara ise iletişim bilgilerinizi koyabilirsiniz. Bu defterden bir yaprak kopup gitse bile sizin logonuz ve iletişim bilgileriniz elden ele gezecektir. Bularla birlikte yine promosyon defterinize ajanda bilgileri dediğimiz bilgi sayalarını (resmi ve dini tatil günleri, haftalık ya da yıllık plan, mevcut yıl ve sonraki yıl takvimleri, şehirler arası ve uluslar arası telefon kodları vs.) koyabilirsiniz. Son olarak bu promosyon defterin yaprakları arasına, örneğin 30 yaprakta bir bir tane reklam sayfası atabilirsiniz, bu sayfalar sizin ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi tanıtabilir. Böylece promosyon defter dediğimiz ürün ikinci bir kimliğe büründü ve bildiğimiz kataolog da oldu, Bu açıklamaları yaparken etkili bir promosyon ürünü daha etkili yapabilirmiyiz? sorusuna cevap vermek için yaptım.

İsa Çağlar Kerman

Promosonyon Takvim

Duvar Takvimi Gemici Takvim


promosyon

Son Yazılar

Karton Çanta Tasarımı ve Baskı

Firma Olarak Hala Karton Çantanız Yok mu? Karton çanta, bir taşla iki kuş misali iki hedefe ulaşman...

Katalog Baskı Ankara

Bir Kataloğunuz Var mı? Katalog, her türlü ürün grubu ve her türlü ticari hizmet için olmazsa olm...

Ambalaj Tasarımı ve Etiket

Rakiplerinizin hızla çoğaldığı mecralarda ön plana çıkabilmenin tek yolu, kalite ve uygunluk olduğu ...

Kişiye Özel Promosyon

Kişiye Özel Promosyon Ürünleri Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde düşüncelerimizin hayata geçi...

Giriş